Read more

Ceasurile Accurist

Accurist Watches – mica introducere

 

 


Accurist Watches Ltd este o companie producatoare de ceasuri cu sediul in Hampsted , Londra .
Compania are o reputatie bune pentru ca ofera ceasuri de calitate buna la preturi mici .

Inceputuri : In 1947 Asher Loftus a infiintat alaturi de sotia lui , Rebecca , firma Accurist Watches .
Au simtit ca este nevoie pe piata britanica de un brand care sa combine ceasuri cu componente elvetiene ,
design modern si preturi mici . In acest scop au deschis un punct de lucru in Elvetia la La Chaux de Fonds.

Accurist a fost prima companie care a introdus conceptul de fashion in industria cesurilor .
In 1967 fratele lui Asher Loftus , Richard a lansat colectia "old England" , ceasuri care au fost
purtate de celebritati precum Twiggy , Printesa Anne si The Beatles .


Revolutia "Quartz" : La inceputul anilor '70 dupa aparitia tehnologiei Quartz , Accurist a introdus o colectie de ceasuri cu mecanisme quartz .
Aceste cesuri au fost atat de inovatoare incat au devenit ceasurile oficiale ale pilotilor de pe ultima generatie de avioane la vremea respectiva , avioanele Concorde .

Expansiune : In  1983 conducerea companiei a hotarat sa mute intreaga productie din Elvetia in Japonia .
Mutarea s-a dovedit foarte profitabila  iar vanzarile din UK au crescut cu 500% .
Din 1993 Accurist a devenit cea mai mare compania producatoare de ceasuri din UK ca valoare si au inceput sa se indrepte catre piata internationala .

Compania distribuie si alte branduri precum ceasurile Versace .In 2014 Accurist a fost cumparata de Time Products Ltd care detine si brandurile Sekonda , Sesky si Limit .


Publicitate : Publicitatea a fost intotdeauna un element esential pentru Accurist Watches .
In ani '60 Accurist a sponsorizat cel mai popular serial din Uk , "Sunday Night at the London Paladium" .

In anii '70 John Cleese a participat la o campanie publicitare televizata impartita in cateva spoturi " Accur-ankle , Accu-wrist" . Reclama se poate viziona mai sus .
Campania a fost votata in top zece reclame de catre prezentatorul Johnny Carson .
Alte reclame de succes au fost "Sec's Machine" si "two Timer " .

In 2006 , Accurist Watches a devenit prima comapanie britanica producatoare de ceasuri afisata in campania publicitara a echipei nationale de fotbal din Anglia .

 

Observatorul Regal , Millennium Countdown si colectia Muzeului Maritim  : In 1997 , Accurist a incepot sa sponsorizeze Observatorul Regal de la Greenwich , Londra , si a devenit prima companie de gen asociata cu Observatorul Royal.
Accurist Watches a cread un ceas atomic care sa numere ultimele 100 de zile ramase pana la noul mileniu . Accurist a devenit un brand asociat cu Observatorul Regal si
a fost promovat la nivel global . Conducerea Accurist a profitat de aceasta asociere si au inceput sa foloseasca sloganurile "Accurist. The standard by which all watches are set " si "Accurist Means Time" .


Premii : 1970 reclama "Accur-ankle,Accu-wrist"  a fost prmiata cu Palme d'Or Advertising Award.
1986 compania a fost premiata de "National Association of Goldsmiths" cu primul "premiu de excelenta" pentru contributia si influenta companiei Accurist pe piata de ceasuri din UK .
1997 Accurist Watches a castigat "Volume watch brand of the year " .
2001 compania a primit premiul "Client Service" .

 

Ceasurile Accurist NU fac parte din categoria ceasurilor de lux , folosesc mecanisme japoneze  si sunt ceasuri destinate publicului larg , ceasurile Accurist sunt insa suficient de bune pentru a fi in Top 5 branduri de ceasuri vandute in Marea Britanie , asta spune multe despre ele si cat sunt de cautate .

De ce sunt asa de vandute in UK ? Datorita pretului real al ceasurilor , designului si fiabilitatii .

Pretul reflecta realitatea , aici nu o sa vezi preturi cum vezi la ceasurile elvetiene , mii si mii de euro platiti in primul rand pe brand si pe urma pe ceas . Pntru maxim 100 de euro poti sa gasesti un ceas Accurist care sa te tina foarte multa vreme si ai de unde alege , la pretul asta vei gasi o gama variata de modele .

In privinta modelelor , Accurist ofera o gama foarte variata de modele , e greu sa nu gasesti macar unul care sa nu iti placa .

Ca si fiabilitate , dupa cum am mai spus mai sus , ceasurile Accurist oferta o calitate foarte buna pentru pretul platit . De cele mai multe ori sunt din otel inoxidabil , folosesc mecanisme japoneze si sunt precise , quartzurile (cu baterie) sunt cele mai precise ceasuri . Cu putina atentie , schimb de baterie (maxim 10 lei manopera + bateria ) odata la 2-3 ani , o sa va folositi foarte mult time de ceas .

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment