Read more

Ce inseamna swiss made si swiss movement ?

Swiss-Made

De multe ori vedem scris mic pe cadranul ceasurilor “Swiss made” ,”swiss parts “,”swiss mvmt”  si nu stim sigur ce insemna , mai jos o sa incerc sa descriu cat pot de bine ce reprezinta aceste marcaje.

Swiss Made 
Pentru a putea avea ceasurile marcate cu indicativul Swiss Made , un producator trebuie sa respecte urmatoarle conditii impuse de Consiliul Federal Elvetian:

 
1 Cel putin 60% din costurile de productie trebuie sa fie realizate in Elvetia .
2 Mecanismul trebuie sa contina cel putin 60% piese fabricate in Elvetia si sa fie asamblat in Elvetia.  – ceasurile beneficiaza de munca specialistilor elvetieni prin care calitatea produsului final e garantata .
3 Un ceas Swiss Made trebuie sa fie conceput si realizat in Elvetia , ceasurile smart watch sunt si ele incluse .
4 Inspectia finala sa fie facuta in Elvetia – ceasurile beneficiaza de un control exigent care garanteaza calitatea produsului final.

 

O carcasa poate fi marcata Swiss Made daca:
-cel putin 50% din costurile de productie au fost realizate in Elvetia 
-varianta finala a produsului a fost realizata in Elvetia 
-a fost asamblata si inspectata in Elvetia

Marcajul Swiss Made este aparat destul de agresiv de catre Federatia Elvetiana de Orologerie . Cam orice ceas care contine termenul “Swiss” sau derivate din aces termen trebuie sa respecte regulile Federatie Elvetiene de Orologerie . 

Swiss Movement 
Practic beneficiezi de calitate ,marcajul swiss movement  indica mecanisme elvetiene dar produsul finit a fost asamblat sau produs in afara Elvetiei  , marcajul swiss movement indica ca mecanismul este Elvetian dar carcasa si asamblarea s-a facut in afara Elvetiei .