Read more

Sfaturi utile pentru cumpararea unui ceas

Sfaturi de luat in considerare cand cumperi un ceas  .

 

In primul rand ma adresez celor care nu au niciun ceas si care isi cauta dar nu stiu ce sa isi aleaga , mai jos gasiti cateva sfaturi utile care va ajuta sa gasiti ceva ce vi se potriveste .

Majoritatea companiilor mari cum e Bulova  , Seiko , Casio au modele foarte apreciate si foarte bune , modele care sunt cautate si au revizii foarte bune chiar si dupa standarde mai exigente . Dar multe din aceste companii au totusi modele cu probleme si mai jos o va spun  la ce sa fiti atenti cand va cumparati un ceas daca daca vreti sa va tina mult si sa va folositi de el .

 

1 .Daca cauti un ceas , orice fel de ceas sa zicem  un ceas de la  100 euro in sus e bine sa te orientezi catre un ceas care are sticla rotunda pentru ca o sa reziste mai bine la apa , suna ridicol , da asa e si chiar daca ii spargi   DSCN2286.JPGsticla  o sa fie mai ieftin de reparat , la cele cu sticla patrata sau dreptunghiulara apar complicatii ,  uneori nu se pot gasi sticle corespunzatoare care sa se potriveasca , reparatia e mai scumpa si cateodata cei cele schimba sunt nevoiti sa apeleze la producator crescand astfel pretul .

 

2.Incearca sa cumperi un ceas facut integral din otel  (all stainless steel) . Foarte multe branduri , chiar si unele dintre cele de top , folosesc la modelele lor capac din otel sau stainless steel back si bezel din alt material iar asta duce la corodarea (din diferite motive de ex. transpiratie) marginii de imbinare dintre metale , in felul asta ceasul isi pierde din rezistenta contra apei . De obicei cele fabricate integral din otel sunt marcate pe spate .razor2

 

 

 

3.Rezistenta la apa , un aspect critic . E indicat sa iti alegi un ceas care are cel putin 100 M rezistnta la apa si capac insurubat . Toate astea sunt importante .DSCN2280.JPG

Deci sa recapitulam , cautam un ceas  cu sticla rotunda , All Stainless Steel , cel putin 100 metri rezistenta la apa si cu capac insurubat .

4 .Sticla de safir , asta daca vrei un ceas care sa aiba o sticla extreme de greu de zgariat .

Cele de calitate suporta aproape orice fel de tratament si sunt foarte greu de zgariat .

 

5 Fii atent  la bratara , cauta un ceas caruia i se poate schimba usor brata . La unele ceasuri schimbarea e extreme de simpla , ieftina , usoara iar la altele trebuie sa apelezi la producator . Fii atent la butucii unde se monteaza bratara pe telescop .

 

Daca urmaresti pasii de mai sus ai sanse sa iti gasesti un ceas bun , indiferent de firma , chiar si la preturi accesibile . Deci : sticla rotunda , otel integral , 100 metri rezistenta si capac insurubat , daca se poate sticla de safir cu atat mai bine , bratara care se poate schimba usor si ieftin . Pana acum am acoperit elementele de baza si carcasa dar un alt bonus important , poate cel mai important este mecanismul  .

 

Alte cateva aspecte de luat in considerare sunt:  cadranul , cauta unul de care te poti folosi ,unul care poate fi citit usor , placajul cu aur  Iincearca sa eviti ceasuri placate cu aur , trebuie sa tii cont ca majoritatea sunt poleite doar la cativa micron , 8 sau 10 microni ( micron =Unitate de măsură pentru lungime egală cu a mia parte dintr-un milimetru ) .In trecut ceasurile aveau un placaj de aur intre 20, 30 pana la 80 de microni dar astazi trebuie sa fii atent ca la unele firme mai slabe placajul nu tine nici macar un an DAR daca totusi vrei un ceas cu placaj de aur incearca sa cauti unul in doua culori , culoare de baza sa fie stainless steel cu accente aurii .

 

O alta observatie interesanta , cauta un ceas care sa aiba zale solide ( sa nu fie goale inauntru)link in felul asta nu sa ti se prinda parul de pe incheietura intre zale , o sa le simti fine ca sticla pe incheietura.Ultimele  observatie , daca cauti ceva si prima prioritate este rezistenta la apa cumapara ceva simpu cu o coronita  , fara butoane si alte piese miscatoare .

Daca ati gasit util acest articol va rog sa comentati mai jos si dati un like in casuta de Facebook din dreapta  🙂 .

Leave a Comment