Read more

OMEGA Seamaster Planet Ocean Collection

Omega , brandul care ne-a daruit primul ceas care a ajuns pe luna in urma cu 42 de ani , a lucrat mult in ultima perioada . In afara de noul Speedmaster cu mecanism cronograf calibrul 9300 productie in-house , Omega a introdus o variant imbunatatita a succesului Seamaster Planet Ocean ;initial in cursul expozitiei Basel World  sustinuta in Elvetia iar mai tarziu in mai la Capri.

Modelul Seamastar a aparut in 1948 cand Omega a lansat un ceas cu carcasa rezistenta la apa avand inscriptia Seamastar pe cadran . Abia in 1962 Omega a lansat Seamaster 300 , acesta fiind primul Seamaster cu care se puteau face scufundari la adancimi de pana la 300 metri .

Astazi colectia Omega Seamastar consta in trei tipuri de ceasuri . Seamaster 300 introdus in 1993 cunoscut si ca  “James Bond”  , Seamaster Aqua Terra care este singurul  ceas non diver din colectie si , bineinteles , Seamaster Planet Ocean . Planet Ocean ne aminteste foarte mult de modelul Seamaster 300 din 1962 cu indicatoarele late si forma carcasei rezistente la apa .
La fel ca si noul Speedmaster Chronograph , Omega Seamaster Planet Ocean chronograph foloseste un mecanism in-house calibrul 9300 . Echipat cu faimosul escapement co-axial Omega si un arc balansier de silicon , producatorii sunt sufficient de convinsi de fiabilitatea ceasului ca sa ofere o garantie pana la  patru ani .
Unele din masuratorile luate de catre Omega pentru a putea adduce Seamaster Planet Ocean la un nivel asa de ridicat , ca precizie si calitate , puteau fi luate mai devreme .Un asemenea exemplu este folosirea suruburilor in bratara in loc de ace ieftine si simple .

Cea mai importanta schimbare este folosirea mecanismelor in-house atat in Seamaster Planet ocean cat si in Seamaster Planet Ocean Chronograph .Omega a inceput sa foloseasca tehnollogia Liquid Metal , folosita la ceasurile editie limitata Seamaster Planet Ocean , a inceput sa fie disponibila pentru versiunea pe albastru a noului cronograf din titan .Daca poti sa folosesti un design din anii 60’ pentru anul 2010 este evident ca acest classic o sa fie deposit in viitorul apropiat .

Intrebuintarea escampamentului co-axial si a arcului de silicon sunt inovatii de calitate intrucat  ofera ceasului o rezistante ridicata la uzura , intervalul de timp dintre inspectiile tehnice e mai mare . Faptul ca cei de la  Omega sunt suficient de increzatori in acest model ca sa ofere o garantie pe patru ani spune totul despre Omega Seamaster Planet Ocean .
 

Iti place articolul ? Da un like in casuta de like 🙂

Leave a Comment